Huurprijsherziening

Artikelen


Huurprijsherziening: hét middel om te stoppen met het betalen van te veel huur.

Hieronder volgt een korte uiteenzetting van het nieuwe huurrecht zoals dit geldt met ingang van 1 augustus 2003 ten aanzien van bedrijfs- en kantoorruimte.

Huurders worden regelmatig geconfronteerd met een eis tot huurprijsverhoging, zonder dat duidelijk is waarom. Daarnaast kan bij de huurder het vermoeden bestaan dat de thans betaalde huurprijs te hoog is. Vastgoed InterVisie kan de redelijkheid van een opgelegde verhoging c.q. gewenste verlaging nauwkeurig berekenen. Wij bieden huurders van winkelvastgoed een volledige begeleiding van de huurprijsherzieningprocedure, waarbij in eerste instantie een deskundigenrapportage wordt opgesteld. Deze bestaat uit een omgevingsanalyse, een objectanalyse en een uitgebreide analyse van het pand voor wat betreft ligging, kwaliteit, stand en indeling ten opzichte van vergelijkbare winkelobjecten. De deskundigenrapportage is volledig gebaseerd op de uitgangspunten zoals omschreven in artikel 7: 303 van het Burgerlijk Wetboek. Op basis van de voornoemde analyse wordt een berekening opgesteld welke inzicht verschaft in de redelijke huurprijs ten opzichte van vergelijkbare objecten.

De onderhandeling om te komen tot deze redelijke huurprijs wordt eveneens door een van onze specialisten verzorgd, waarbij in de meest voorkomende gevallen een vergoedingsafspraak op basis van  no cure  no pay geldt. Dit houdt in dat u ons slechts betaald op het moment dat u er zelf financieel beter van bent geworden. In onze optiek een uitstekend uitgangspunt voor een succesvolle samenwerking. Wij noemen het bewust een samenwerking, u blijft namelijk te allen tijde nauw betrokken bij het hele proces. Mocht een onderhandeling onverhoopt leiden tot een officiële procedure, ook dan begeleiden onze specialisten het proces bij het Kantongerecht en de Bedrijfshuuradviescommissie.

Voor retailers met meerdere objecten in portefeuille bestaat de mogelijkheid tot het laten uitvoeren van een Quick Scan. Dit geeft u de mogelijkheid om binnen een korte periode een helder inzicht te verkrijgen ten aanzien van de redelijkheid van de betaalde huurprijzen. Ook hier geldt de mogelijkheid om de onderhandeling op basis van het  no cure  no pay principe uit te besteden. Een groot aantal retailers zijn u reeds voorgegaan en de resultaten zijn klinkend!

Vastgoed InterVisie © 2004 | Reclamebureau Connexx